Over ons

Leuk dat je er bent! Wij zijn John en José, en we nemen je graag mee in onze wereld van koken, bakken en chocolade. Wat ooit begon als een bijbaantje in de keuken, is uitgegroeid tot een gedeelde passie waar we allebei niet meer zonder kunnen.

Het begon allemaal bij de HEMA in Apeldoorn, ergens in de jaren 70. John werkte daar als zaterdaghulp in het restaurant. Alles werd toen nog zelf gemaakt – van mayonaise tot chipolatapudding. Die manier van werken, met aandacht en smaak, is altijd blijven hangen.

In 2013 kreeg het bakken een nieuwe impuls. Bij een bakker in Arnhem vonden we een folder van het Bakery Institute in Zaandam. Dat bleek dé plek te zijn voor iedereen die serieus wil leren bakken – of je nu een professional bent of gewoon thuis graag de oven aanzet. (Nieuwsgierig? Kijk eens op bakeryinstitute.nl.)

Patisserie & Chocolaterie

Vooral de cursus hartige patisserie viel meteen in de smaak. Denk aan quiches, kroketten, saucijzenbroodjes en kaaskoekjes – allemaal zelfgemaakt en bomvol smaak. Vanaf dat moment ging het snel. John volgde de jaren erna allerlei cursussen: van macarons en fruit verwerken tot handgemaakt brood en stapeltaarten. Het hoogtepunt? Een 20-daagse patisseriecursus in 2021.

Omdat al dat lekkers maken best wat werk is, sprong José in 2022 bij. Ook zij volgde meerdere patisserie- én chocolateriecursussen.

Wat ooit een hobby was van één, is nu een passie van ons samen. Deze website is ons digitale portfolio – een plek waar we laten zien wat we maken en waar we trots op zijn.

Veel kijk- (en hopelijk ook proef)plezier!

John & José